Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia v Podbrezovej, muž padol do roztaveného železa
Zdielať na

Tragédia v Podbrezovej, muž padol do roztaveného železa

PODBREZOVÁ / Ján pracoval v Železiarňach Podbrezová dlhé roky. Podľa informácií TV JOJ len prednedávnom zmenil pozíciu. Keď vykonával rutinnú činnosť, údajne do neho nešťastnou náhodou vrazil kolega. Stalo sa to, keď muž stál pri elektrickej oblúkovej peci, kde meral teplotu železa.

Štyridsaťštyriročný Ján z Mýta pod Ďumbierom práve meral teplotu roztaveného železa, keď ho mal podľa polície nešťastne zachytiť ďalší zamestnanec na pracovnom stroji. Ján spadol do manipulačného otvoru, ktorý je na podlahe vedľa pece. Spadol do roztaveného železa, ktoré malo v tom čase teplotu až 1500 stupňov Celzia. Utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Ján pritom na tejto pozícii pracoval iba štvrtý deň. V minulosti pracoval v železiarňach na inej pozícii vyše 20 rokov. Podľa príbuzných si novú prácu pochvaľoval.

Na miesto prišla okamžite polícia, aj inšpektori práce. Tí sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili, okolnosti nehody vyšetrujú. Vedenie spoločnosti plne spolupracuje s vyšetrovateľmi.Podľa informácií redaktorky TV JOJ po sebe Ján zanechal manželku a dve deti. Do Mýta pod Ďumbierom sa presťahovali len prednedávnom a prerábali si tam starší domček. 
Železiarne onedlho po tragédii vyvesili čiernu vlajku a vydali aj stanovisko: "Dňa 27.3. došlo v Železiarňach Podbrezová a.s. v prevádzkárni Oceliareň k smrteľnému úrazu, ktorý utrpel 44-ročný zamestnanec. Vedenie ŽP a.s. vyslovuje hlbokú ľútosť a úprimnú sústrasť rodine". 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy