Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Tatrách zahynuli dvaja mladí muži
Zdielať na

V Tatrách zahynuli dvaja mladí muži

VYSOKÉ TATRY / Pod Zbojníckou chatou zahynuli dvaja mladí muži. Najprv niekoľko desiatok metrov dlhý pád neprežil dvadsaťdvaročný slovenský skialpinista a následne po páde zomrel aj dvadsaťosemročný nosič, ktorý chcel pomôcť.

Horskí záchranári boli bezmocní. "Ich zranenia boli nezlučiteľné so životom," povedal záchranár Miroslav Živčák. Najprv spadol dvadsaťdvaročný turista, prepadol cez skalný prah. Jeho priateľka ostala hore. Svedkovia zavolali pomoc.

Kým horskí záchranári stúpali hore, zo Zbojníckej chaty vyrazil i dobrovoľný záchranár spolu s nosičom. Obaja chceli pomôcť. Dvadsaťosemročný nosič Martin však tiež nešťastne spadol a sám prišiel o život.

Záchranári sa až počas výstupu dozvedeli, že im zahynul aj kamarát. Museli však pozbierať sily a spolu s ľuďmi zo Zbojníckej chaty pomohli priateľke turistu, ktorá to všetko videla a vystrašená stála nad skalným prahom. "V sprievode nosičov sa dostala dole," povedal Živčák.

A potom prišla pre záchranárov tá najťažšia časť. Zabaliť telo turistu i kamaráta a oboch zviezť dole. "Takýto prípad, keď niekto beží na pomoc niekomu inému, bol to vlastne človek od nás, je to ťažké," dodal na záver Žák.

V sobotu sa v Tatrách zranil český skialpinista, ktorý ale dvestometrový pád prežil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy