Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslankyňu (†35) zmietol z cesty nadrogovaný vodič, ani po dvoch rokoch nevypovedal
Zdielať na

Poslankyňu (†35) zmietol z cesty nadrogovaný vodič, ani po dvoch rokoch nevypovedal

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na prvé pojednávanie v novembri 2016 prišli všetci svedkovia nehody aj znalci. Obžalovaný muž sa na poslednú ospravedlnil. Podstúpil liečenie. Súdne pojednávanie odročil na február. Vinník sa dostavil, ale pojednávanie opäť odročili.

Obžalovaný Marek vyhlásil, že nemá na obhajcu peniaze a žiadal o jeho pridelenie. "Pocity boli zlé, lebo človek tam príde prvýkrát, druhýkrát s tým, že sa niečo začne riešiť. A nič sa doteraz nevyriešilo. Každý mesiac si máme pripomínať, čo sa stalo. Pre rodinu je to nesmierne ťažké," povedal brat nebohej Janky.

Dodnes sa neospravedlnil

Aj na tretíkrát obžalovaný vodič našiel cestu, ako sa pojednávaniu vyhnúť. Poslal oznámenie o práceneschopnosti. Sudca ho ale neakceptoval. Pojednávanie začal za prítomnosti pridelenej obhajkyne Mareka.

Podľa znalca išiel v čase nehody viac ako 100 km/h. Jeho auto bolo v zlom technickom stave a vodič bol pod vplyvom drog. V krvi mu zistili pervitín. 

Pojednávanie odročili na apríl za účelom ďalšieho dokazovania. Rodina verí, že verdikt nad vinníkom padne už čoskoro. Marek sa doteraz nikomu neospravedlnil. "Našu Janku nám už nič nevráti, vinník ale musí byť potrestaný," myslia si.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy