Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dvoch policajtov zastrelili pri ochrane našich hraníc, blízki stále spomínajú
Zdielať na

Dvoch policajtov zastrelili pri ochrane našich hraníc, blízki stále spomínajú

MICHALOVCE / Policajti na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali neznámeho muža. Naložili ho do auta, no po chvíli sa vo vnútri začalo strieľať. Od najväčšej tragédie v histórii ochrany hraníc Slovenskej republiky uplynulo presne 15 rokov. V Michalovciach sa pri hrobe jedného z dvoch zastrelených policajtov konalo pietne stretnutie.

K hrobu zosnulého policajta chodia rodina, kamaráti, kolegovia na výročie tragédie každý rok. Pri obci Koromľa zadržala pred 15 rokmi trojčlenná policajná hliadka rusky hovoriaceho cudzinca. Keď ho transportovali na hraničné oddelenie, vytiahol zbraň.

Policajtov Jána Paľa a Jána Mandičáka, ktorí sedeli vpredu, zastrelil. Ich kolegu Jána Neupauera iba postrelil a ten privolal pomoc. Pri naháňačke následne unikajúceho cudzinca zastrelili. Ľudia, ktorých sa tragédia najviac dotkla, sa s tým stále nedokážu zmieriť. Pamiatku policajtov si uctievajú nielen kvetmi a sviečkami. Po ukončení pietneho aktu sa zúčastnení odobrali do telocvične. Tam sa na počesť zosnulého policajta koná stolnotenisový memoriál.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy