Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na dievčatá pri Trnave bude mať dohru, policajtov vyšetruje inšpekcia
Zdielať na

Streľba na dievčatá pri Trnave bude mať dohru, policajtov vyšetruje inšpekcia

TRNAVA / Policajná naháňačka, pri ktorej vlani policajti postrelili dve dievčatá zo štvorčlennej posádky prenasledovaného auta, bude mať dohru. Otáznik visí nad tým, čo sa dialo po zastavení vozidla. Zábery, ktoré polícia oficiálne zverejnila, boli zostrihané.

Na základe originálneho záznamu začala inšpekcia Ministerstva vnútra trestné stíhanie voči trom policajtom za zneužite právomoci verejného činiteľa. 

Začalo trestné stíhanie

Divokej naháňačke predchádzala náhodná kontrola, ktorej sa vodič auta odmietol podrobiť a takmer zrazil policajta.  Unikajúce auto nezastavili ani varovné výstrely. Dráma na ceste skončila po dvadsiatich kilometroch a 32 výstreloch.

Vozidlo zablokovali ďalšie policajné hliadky v Maduniciach. Pri poľnohospodárskom družstve vozidlo zastavilo a vodička s jednou so spolujazdkýň vystúpila von. Na unikajúce vozidlo s kradnutými evidenčnými číslami mali policajti právo strieľať, ale na to, čo sa dialo potom, právo nemali. 

Na posledných záberoch je vidieť, ako smerujú k vodičovi, ktorý sa pokúša ujsť. To, čo už verejnosť nemala možnosť vidieť, sú kopance a následná bitka vodiča. Išlo o ženu, ktorá na prvý pohľad pre krátke vlasy pripomínala muža.

Voči trojici zasahujúcich policajtov vzniesli obvinenie. "Inšpekcia Ministerstva vnútra začala trestné stíhanie voči trom policajtom za zneužite právomoci verejného činiteľa," uviedol hovorca MV Peter Lazarov.
Okrem obvinenia zo zneužitia právomocí verejného činiteľa hrozí policajtom aj obvinenie z ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva. Inšpekcia ale prípad stále neuzavrela, preto Ministerstvo vnútra neposkytuje žiadne ďalšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy