Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Za tragédiu, ktorá stála život Dávida (16), môžu bezpečnostné pásy a alkohol
Zdielať na

Za tragédiu, ktorá stála život Dávida (16), môžu bezpečnostné pásy a alkohol

OSTROVANY / Tragédia v sabinovskom okrese, ktorá sa stala minulý víkend, si vyžiadala život 16-ročného Dávida. Pre mladícku nerozvážnosť ohrozil aj život jeho rovnako starej kamarátky. Polícia potvrdila, že ani jeden z mladej dvojice nebol pripútaný.

Dávid zobral auto svojho brata a narazil do stromu. Náraz bol taký silný, že už mu nikto nedokázal pomôcť. "Doteraz sme šokovaní, čo sa stalo," hovorí Dávidov otec František. "Šestnásťročný mladík, ktorý nebol držiteľom vodičského oprávnenia, z doposiaľ neznámych príčin zišiel z cesty a vrazil do stromu. Utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," informoval hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

"Prišlo mi tak zle na odpadnutie, jak som počul, že syn mal tam nehodu," pokračuje František. V aute s ním sedela jeho rovnako mladá kamarátka, 16-ročná Jana. Ani jeden z nich nemal vodičák a ani skúsenosti so šoférovaním. Napriek tomu si nadránom sadli do auta zaparkovaného pri dome. Kľúče si zobrali potajomky, bez vedomia a súhlasu majiteľa. Dávid, ktorý si sadol za volant, mal navyše podľa polície v čase nehody vypité. 

"Vôbec som nevedel o tom, že zobral kľúče, nikdy v živote by som mu nedal  kľúče do ruky," dodáva Dávidov otec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy