Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Majiteľa psov, ktorí zabili ornitológa, obvinili
Zdielať na

Majiteľa psov, ktorí zabili ornitológa, obvinili

BRATISLAVA / V prípade smrti 34 ročného ornitológa Petra, ktorého napadli a na smrť dohrýzli psy v lokalite Devínske Jazero v Bratislave, nastal výrazný posun. Po takmer dvoch mesiacoch od tejto tragédie polícia obvinila práve majiteľa psov, 45 ročného Romana.

K tragédii prišlo v sobotu 14. januára asi kilometer od obytnej zóny. Peter prišiel do tejto inak pokojnej lokality pozorovať vtáctvo, keď k nemu z ničoho nič pribehli psy a z nepochopiteľných príčin na bezbranného muža zaútočili.

Po ich útoku na mieste zomrel. Petra našli náhodní okoloidúci a privolali pomoc. Na začiatku sa pracovalo s rôznymi verziami jeho úmrtia. Susedia však od prvej chvíle tušili, čo sa stalo. Za smrťou mladého muža boli práve tieto psy, čo napokon potvrdilo aj policajné vyšetrovanie. Tie patrili miestnemu 45 ročnému chovateľovi Romanovi, ktoré mu z dvora utiekli.

Keďže toto nemal byť jediný prípad, keď psy utiekli z dvora a napadli človeka, po dokazovaní a výsledkoch pitvy museli dať všetkých šiestich psov utratiť.

Psov napokon v polovici februára za asistencie policajtov a kukláčov priamo na pozemku usmrtil veterinár injekciou. Následne ich naložili do auta a odviezli do kafilérie.

V prípade dokázania viny hrozí 45 ročnému majiteľovi psov až 5 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy