Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jaroslav strieľal na exekútorov. Nezvládol trest, spáchal samovraždu
Zdielať na

Jaroslav strieľal na exekútorov. Nezvládol trest, spáchal samovraždu

ZLÍN / V októbri minulého roka krajský súd v českom Zlíne vymeral Jaroslavovi dvanásťročný trest za to, že strieľal na exekútorov. Bránil sa tým, že na nich nemieril a výstrel bol iba varovný. Bál sa, že ho prišiel niekto vykradnúť.

Príbeh Jaroslava z Česka je dôkazom jednej ľudskej tragédie. Štyridsaťsedemročný muž býval v Zlíne, bol samotár a rád písal. Dostal sa však do finančnej krízy a narobil veľa dlhov. Vlani v januári do jeho bytu vtrhli exekútori.

S rozsudkom sa nezmieril

Tí mali od Jaroslava vymáhať 70 tisíc korún (približne 2 600 eur). Ten ale nevedel, že ide o exekútorov, bol vystrašený a preto vystrelil. Bránil sa tvrdením, že v žiadnom prípade nemal v úmysle strieľať priamo na mužov, výstrel mal byť iba varovný. Súd bol ale iného názoru a poslal Jaroslava na dvanásť rokov do väzenia. 

Obžalovaný sa nedokázal zmieriť s rozsudkom. "Stačilo zmeniť obvinenie z plánovaného úmyselného činu vraždy v štádiu pokusu na zabitie v štádiu pokusu. Trestná sadzba je 3 až 10 rokov. A udeliť trest na spodnej hranici. Teda trojročné väzenie. Najlepšie s podmienečným odkladom dajme tomu na päť rokov, ktoré by daňových poplatníkov nestáli ani korunu," povzdychol si v jednom zo svojich posledných príspevkov. 

Hodinu na rímse

Jaroslav do väzenia nechcel nastúpiť. "Samozrejme ako rozpočtovo zodpovedný občan viem, ako sa legálne vyhnúť nástupu do väzenia a ušetriť daňovým poplatníkom náklady za môj pobyt vo väznici s ostrahou. Bohužiaľ, tento spôsob je príliš definitívny. Ale je jediný. Nemám na výber," napísal. 

Následne iba v tričku a teplákoch vyliezol na rímsu a hodinu váhal, či skočí. Ani privolaný policajný vyjednávač Jaroslava nepresvedčil, aby zliezol dole. Nakoniec skočil zo siedmeho poschodia, na mieste bol mŕtvy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy