Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ján Slota dostal po odvolaní prísnejší trest za jazdu v opitosti
Zdielať na

Ján Slota dostal po odvolaní prísnejší trest za jazdu v opitosti

ŽILINA / Odvolací súd v Žiline sprísnil trest pre Jána Slotu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Okresný súd mu udelil iba peňažný trest a zákaz šoférovania na šesť rokov, teraz dostal bývalý primátor Žiliny štyri mesiace s dvojročnou podmienkou.

Prvostupňový okresný súd udelil bývalému lídrov SNS pokutu 6 000 eur, náhradný trest šesť mesiacov. Na miesto finančnej pokuty Slota od Odvolacieho súdu v Žiline dostal štyri mesiace za mrežami s dvojročnou podmienkou. Taktiež si nesadne za volant po dobu šiestich rokov.

Podľa reportérky TV JOJ Ivety Marešovej prokurátor povedal, že trest Slotovi zmenil preto, pretože bývalý primátor operoval s tým, že je dôchodca. Príde mu to teda neprimerané.  V minulosti sa Ján Slota na súde vyjadril, že má penziu okolo tisíc eur.

Slotov právnik Pavol Kuric dnes uviedol, že Slota už v minulosti na súde povedal, že má úspory po rodičoch a tak pokutu mohol zaplatiť.

Ján Slota spôsobil v januári 2016 nehodu troch osobných áut. Skončil s podozrením na infarkt. Prokurátor ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy