Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti rozbili gang pašerákov zbraní
Zdielať na

Policajti rozbili gang pašerákov zbraní

BRATISLAVA / TVT JOJ sa podarilo získať exkluzívne informácie k zadržaným expanzným zbraniam, ktoré mali zo Slovenska pašovať a prerábať späť na ostré zbrane, muži z organizovanej zločineckej skupiny. Policajti odhadujú, že zo Slovenska takýmto spôsobom vyviezli takmer dvetisíc zbraní. Trinástim obvineným hrozia 10-ročné tresty.

Poľským policajtom sa minulý piatok podarilo rozbiť organizovanú zločineckú skupinu, ktorá sa zaoberala pašovaním a nelegálnym predajom zbraní. "Gang na Slovensku vykupoval expanzné zbrane, prevážali ich do Poľska a u nás ich znovu sfunkčnili. Odhadujeme, že na čierny trh sa dostalo približne 1 500 takýchto zbraní," povedal hovorca polície Katarzyna Cislo. Ďalších 340 zbraní policajti zaistili pri zatýkaní mužov.

Poľskí kriminalisti predpokladajú, že väčšinu zbraní získali pašeráci pred zmenou zákona o zbraniach a strelive - teda približne do polovice roku 2015. "Obvinený Piotr W. priznal, že zbrane kúpil na Slovensku za  230 - 250 eur. Poslednýkrát mali zbrane podľa neho nakúpiť v roku 2015," píše sa v stanovisku poľského prokurátora. Členovia skupiny mali zbrane kupovať na Slovensku na sfalšované doklady totožnosti. Časť zbraní mala byť podľa informácií TV JOJ zakúpená v Trenčianskom kraji. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy