Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovák útočil mačetou a vykrikoval Alah Akbar, zasahovalo protiteroristické komando
Zdielať na

Slovák útočil mačetou a vykrikoval Alah Akbar, zasahovalo protiteroristické komando

RAJKA / Desiatky kukláčov, policajtov, aj záchranári zasahovali pred jednou z bytoviek v Rajke pri Bratislave. Muž s mačetou v ruke a pravdepodobne pod vplyvom drog zaútočil na pracovníkov plynárenskej spoločnosti a demoloval ich auto. Pri zatýkaní bol agresívny a mal vykrikovať Alah Akbar.

Podľa obyvateľov mali v utorok plynári robiť v bytovke na Vodárenskej ulici v maďarskej obci Rajka revíziu kotlov. Dvaja zamestnanci vystúpili z auta a začali vyťahovať veci potrebné k práci, keď sa k nim blížil muž a niečo držal v ruke.

Spočiatku si mysleli, že ide o bežného občana, keďže pred bytovkou, kde vo väčšine bývajú Slováci, bolo veľa ľudí. No muž prišiel až k nim a začal kričať Alah Akbar.

Útok mačetou

Zatiaľ čo sa dal jeden na útek, druhý sa v aute zatvoril. Keď si ho útočník všimol, vrhol sa na auto a mačetou rozbil okná. Našťastie sa mu podarilo ujsť druhými dverami. Obyvatelia sa pred útočníkom rýchlo ukryli.

Obyvatelia obytného domu ihneď privolali policajtov. Tí agresívneho muža spacifikovali a následne previezli na policajnú stanicu. Protiteroristické komando obkľúčilo celú bytovku. Nevedeli totiž, či ide iba o jedného útočníka. Na mieste bol aj ostreľovač. Pri zatýkaní bol muž agresívny a nechcel sa vzdať. Pravdepodobne bol aj pod vplyvom drog. Okrem policajtov na ulici zasahovali aj záchranári.

Skončil na polícii

Útočník, ktorý je zo Slovenska, býval pravdepodobne v jednej z bytoviek. Jeho identita zatiaľ nie je známa. Plynári pravdepodobne neboli jeho hlavným terčom, pretože do bytovky, kde sa ukryl nemali namierené. Z nemocnice ho po vyšetreniach previezli na policajnú stanicu, kde ho vypočúvali. Napriek tomu, že ide slovenského občana, úrady zatiaľ nikto neoslovil. 

"Náš zastupiteľský úrad v Budapešti nemá zatiaľ informácie o tomto prípade. Maďarská polícia nepožiadala veľvyslanectvo o pomoc," uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy