Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kotlebovho prívrženca Mišúna v kauze vlajky EÚ oslobodili
Zdielať na

Kotlebovho prívrženca Mišúna v kauze vlajky EÚ oslobodili

BRATISLAVA / V bratislavskom Justičnom paláci po druhýkrát rozhodovali o osude prívržencov Mariána Kotlebu, ktorí v novembri 2012 spálili vlajku Európskej únie a čelili obžalobe pre výtržníctvo. Najvyšší súd vlani nariadil doplnenie dokazovania.

Okresný súd Bratislava I opätovne rozhodoval v kauze pálenia vlajky Európskej únie. Prípad spred 4 rokov sa vlani vrátil na prvostupňový súd. Najvyšší súd mu totiž vytkol, že vykonal všetky dôkazy v prospech obvinených mužov. Sudca vypočul troch nových svedkov, ktorých navrhla obhajoba. Pred súd sa postavil iba bývalý mestský policajt Marián Mišún. Jeho údajný komplic údajne bojuje po boku ruských separatistov na Ukrajine.

Spáleniu vlajky podľa videa predchádzal pokrik spoluobvineného Štefana Potockého, ktorý zvolal Špiny francúzske, nemecké. Podľa Mišúna to nebol útok voči týmto národom, alebo inštitúciám. Súd napokon konštatoval, že išlo o priestupok a zaň už jeho páchateľov nemôžu potrestať, pretože uplynula dvojročná premlčacia doba. Súd napokon oslobodil obžalovaného spod obžaloby. Skutok, ktorý spáchal nebol trestným činom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy