Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Blažej, ktorý si prednedávnom vypil od radosti, dnes ohrozil celý panelák výbuchom plynu
Zdielať na

Blažej, ktorý si prednedávnom vypil od radosti, dnes ohrozil celý panelák výbuchom plynu

GELNICA / Gelničan Blažej pred dvoma týždňami po nehode nafúkal viac ako jedno promile. Vtedy si vraj vypil od radosti, že ide do práce, ale teraz mu do smiechu nebolo. V poslednej chvíli si sám dokázal zavolať pomoc a zachraňovali ho tí istí hasiči, ako pri nehode.

Po telefonáte okamžite dorazili policajti, hasiči aj záchranári. Situácia bola mimoriadne vážna. V každom z bytov sa podľa susedov nachádzajú aj malé deti. "Manželka aj s deťmi odišla preč, lebo pán Gotsch bol opitý. Znova vystrájal. A chcel si zobrať život, lebo sa chcel otráviť s plynom. Pustil plyn a potom následne volal si policajtov a sanitku," opisuje suseda. Blažej ešte predtým pozatváral okná aj dvere na byte. Šťastím je, že vchodové dvere nezamkol. Podľa susedov zapaľoval aj zápalky. Týmto ohrozil približne 100 obyvateľov paneláku.

Hasiči museli byť rýchli, v dýchacích prístrojoch utekali na siedme poschodie. V byte našli Blažeja v bezvedomí a vytiahli ho z bytu. "31-ročný muž bol intoxikovaný alkoholom a s poruchou správania ho záchranári transportovali do nemocnice v Levoči," hovorí Boris Chmel, hovorca OS ZZS SR. Blažej prežil a k výbuchu nedošlo. Hasiči pootvárali okná a dôkladne byt vyvetrali. Susedia sa zhodli, že si konečne na chvíľku vydýchnu, keďže podľa informácií TV JOJ Blažeja po tomto incidente odviezli na psychiatrickú liečebňu. Polícia už prijala vo veci trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy