Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Deti nakreslili plán nehody, pomohli chytiť vinníka
Zdielať na

Deti nakreslili plán nehody, pomohli chytiť vinníka

OER / ERKENSCHWICK - Nemecká polícia sa pri vyšetrovaní dopravnej nehody dočkala nečakanej pomoci. Na stopu ju priviedli dvaja malí chlapci. Vyšetrovateľom nakresili plán celého incidentu. Policajti na jeho základe vypátrali ženu, ktorá z miesta nehody ušla.

Svedkovia nehody v jednom nemeckom meste boli dvaja malí chlapci vo veku osem a deväť rokov. Incident sa odohral ešte v januári. Chlapci videli, ako žena omylom narazila do zaparkovaného auta. Najskôr sa k miestu nehody vrátila, aby skontrolovala škody a následne ušla.

Už aj na stránke polície

Policajti skúmali zábery z pouličných kamier aj škody na zaparkovanom aute. Zlomom pátrania po nešikovnej šoférke však boli až informácie od detí. Policajti ich vypočuli a poprosili ich, aby nakreslili plán toho, ako sa celý incident stal. 

Chlapci dali dokopy zjednodušenú schému nehody, na ktorom naznačili okolie, svoju trasu aj polohu oboch automobilov. Popísali aj, ako vyzeralo auto vinníka. Vďaka tomu sa polícii podarilo páchateľa chytiť. 

Na oficiálnej stránke polície zverejnili muži zákona obrázok, kde im aj poďakovali. "Úprimne, kresby niektorých mojich kolegov nevyzerajú o nič lepšie," zasmial sa jeden zo strážnikov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy