Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia zadržala troch mužov, po niekoľkých rokoch skrývania skončili vo väzení
Zdielať na

Polícia zadržala troch mužov, po niekoľkých rokoch skrývania skončili vo väzení

BRATISLAVA / V stredu zadržali v Maďarsku Čecha, ktorý sa roky skrýval pred väzením. Tento prípad českého občana, ktorý bol na úteku nie je jediným. Vo väzení skončili ďalší dvaja muži.

Štyridsaťsedemročný Pavel sa pred spravodlivosťou skrýval niekoľko rokov. Do väzenia mal nastúpiť za ekonomickú trestnú činnosť, ktorou spôsobil škody vo výške 700 000 tisíc eur. Jeho úkryt sa podaril po rokoch odhaliť. "Išlo o rodinný dom v obci Rajka na území Maďarska, kde sa hľadaný ukrýval v tamojšej početnej slovenskej komunite," povedal hovorca prezídia Slovenskej republiky Michal Slivka.

Zadržaného policajti previezli letecky z Budapešti do Českej republiky, kde ihneď nastúpil na výkon trestu. Za mrežami okrem neho skončili aj ďalší dvaja hľadaní. Prvý z nich je 52-ročný muž, ktorého súd odsúdil na 8 rokov za mrežami za rozsiahle podvody. Po podvodníkovi policajti pátrali sedem rokov a nakoniec ho našli v Karibiku, kde prevádzkoval modelingovú agentúru. 

Tretím zadržaným Čechom je 54-ročný muž, ktorý mal skončiť pre drogovú trestnú činnosť za mrežami na 9 rokov. Muž mal patriť do skupiny varičov drog. Muž unikal policajtov niekoľko rokov až kým sa nepodarilo zistiť, kedy a kde sa presúva do novej skrýše. Muž teraz strávi za mrežami niekoľko rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy