Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V horiacom byte uviazol pes, hasiči ho zachránili
Zdielať na

V horiacom byte uviazol pes, hasiči ho zachránili

ZVOLEN / V sobotu v noci evakuovali bytovku na sídlisku Sekier, v ktorej horel byt na treťom poschodí. Pre silné zadymenie bolo nebezpečné zostať v bytoch. Z jednej z horiacich izieb hasiči zachránili psíka 53-ročnej majiteľky.

Na sídlisku horel byt na treťom poschodí, kde žije 53-ročná žena. Tej sa pred plameňmi podarilo uniknúť. Ako prví sa pokúšali plamene uhasiť obyvatelia susedného bytu, no bolo to už nad ich sily. 

Krátko po polnoci policajná hliadka zobudila obyvateľov bytovky a pomáhali im dostať sa čo najrýchlejšie zo zadymenej bytovky. Doslova rovno z postele vybiehali na ulicu, niektorí ľudia stáli vonku v papučiach a županoch. "Plamene boli až hore, bola to katastrofa. Všade bol strašný dym," povedala obyvateľka.

Obyvatelia trojposchodovej bytovky iba bezmocne stáli pred domom a dúfali, že sa hasičom podarí oheň dostať rýchlo pod kontrolu a tak sa nerozšíri aj na ďalšie byty. V jednom z bytov ostal v izbe malý psík, ktorého hasiči zachránili. Napriek veľkým plameňom sa zázrakom pri požiari nikto nezranil. "Ľudí sme evakuovali. V byte bol pes, ktorého sme zachránili," povedal hasič Miroslav Paučo. Po odvetraní bytovky sa už ľudia mohli vrátiť do svojich príbytkov. Byt na treťom poschodí však vyhorel úplne do tla, škody presiahli 30 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy