Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prebral mu frajerku, dal mu podpáliť auto
Zdielať na

Prebral mu frajerku, dal mu podpáliť auto

ŽIAR NAD HRONOM / V Žiari nad Hronom zhorelo počas víkendu auto zaparkované pred panelákom. Nešlo o žiadnu technickú poruchu, či nešťastnú náhodu. Netrvalo ani 24 hodín a v policajnej cele skončil 20-ročný podpaľač. Auto podpálil na objednávku 22-ročného mladého muža. A motívom bol podľa polície spor o dievča.

Dvadsaťtriročný majiteľ vozidla vyčíslil škodu na takmer 9 000 eur. Polícia odhalila vinníka do 24 hodín. V putách skončil 20-ročný bezdomovec Maroš. Ten potvrdil, že auto podpálil na objednávku 22-ročného Jakuba zo Žiaru nad Hronom. Obaja boli už v minulosti súdne trestaní. "Polícia v Žiari nad Hronom obvinila dvoch mužov vo veku 20 a 22 rokov z prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Dvadsaťročný podpaľač sa krátko pred incidentom nechal odviezť na benzínovú pumpu, kde do bandasky nabral benzín a tým polial auto 23-ročnému Marekovi. Podľa polície išlo o pomstu a dôvodom bolo, že 23-ročný majiteľ auta prebral priateľu 22-ročnému Jakubovi a ten si z pomsty objednal podpálenie auta. "Po vzájomnej dohode požiadal jeden druhého, aby podpálil auto nakoľko má s majiteľom problémy. Sľúbil mu za to odmenu 300 eur," povedala Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy