Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lekára, ktorý mal prenasledovať exmanželku a deti, prepustili z väzby
Zdielať na

Lekára, ktorý mal prenasledovať exmanželku a deti, prepustili z väzby

TRENČÍN / Lekára z trenčianskej nemocnice prepustili z väzby. Štyridsaťpäťročný Rastislav strávil šestnásť dní za mrežami po tom, ako ho obvinili z nebezpečného prenasledovania. Na slobodu sa však podľa svojho bývalého svokra dostal za zvláštnych okolností.

Štyridsaťpäťročného ušno-nosno-krčného lekára z trenčianskej nemocnice zadržali na pokyn generálneho prokurátora pred devätnástimi dňami priamo v službe. Stalo sa tak po tom, ako mal doktor prenasledovať svoje deti a najmä exmanželku, za ktorej týranie bol podmienečne odsúdený ešte v roku 2014. "Dcéra mi hovorila, že ju tak škrtil, že keby deti nekričali, tak ju zaškrtí," tvrdí bývalý svokor obvineného lekára. 

Lekára po zadržaní obvinili z nebezpečného prenasledovania a sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne akceptovala návrh prokurátora o jeho vzatí do väzby. Momentálne je však lekár opäť na slobode. Pred dvomi dňami totiž uspel so svojím odvolaním na Krajskom súde v Trenčíne. "Rozhodnutie ešte nie je písomne vyhotovené a sudca bude prítomný až v pondelok, takže vyjadrenie bude k dispozícii až v pondelok," tvrdí hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Výpis z rozhodnutia Krajského súdu v Trenčíne má televízia JOJ k dispozícii. Vyplýva z neho, že lekára pustil na slobodu ten istý sudca, ktorý mu pred vyše dvomi rokmi mimoriadne znížil nepodmienečný trest odňatia slobody na podmienečný. "Dcére sa vyhrážal, že mu nikdy nič nedokážu, že má také kontakty, že ju zničí. Obrátil som sa na prokuratúru," tvrdí bývalý svokor obvineného lekára. 

O aktuálnom prepustení obvineného lekára z väzby rozhodlo okrem iného aj to, že za jeho ďalšie správanie sa zaručili primár oddelenia a starosta obce Nová Bošáca. Otorinolaringológ má navyše rozhodnutím súdu opätovne zakázaný styk a kontakt so svojou manželkou i oboma deťmi. Obvinený lekár už na druhý deň po prepustení z väzby nastúpil do práce. 

Rozhodnutie o prepustení lekára z väzby zatiaľ nebolo doručené ani na prokuratúru. "Na základe medializovaných informácií preskúmame súdny spis aj vyšetrovací spis s tým, či rozhodnutie krajského súdu je v súlade so zákonom a ak nie, tak generálna prokuratúra podá podnet ministerke spravodlivosti na podanie odvolania," povedal námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy