Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kukláči priviedli na súd v Bratislave Mikuláša Černáka
Zdielať na

Kukláči priviedli na súd v Bratislave Mikuláša Černáka

BRATISLAVA / Ozbrojení kukláči predviedli do pojednávacej miestnosti v bratislavskom Justičnom paláci Mikuláša Černáka. Muž, ktorého polícia označuje za bossa banskobystrického podsvetia bude v stredu vypovedať v prípade smrti bratislavského podnikateľa Miroslava Sýkoru.

Príchod Černáka sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. V Justičnom paláci ho sprevádzali po zuby ozbrojení kukláči.

Podľa Černáka Sýkoru zastrelili členovia vlastnej skupiny na čele s už mŕtvym Petrom Križanovičom prezývaným Duran. Niekdajší boss banskobystrického podsvetia uviedol, že sa s ním Sýkora zišiel na vlastný popud koncom roka 1996 a že vtedy mal strach o život. "Potreboval zistiť, kde je Duran. Vysvetľoval mi, že sa s ním dostal do vážneho konfliktu a že to vyústilo do pokusu o jeho fyzickú likvidáciu," uviedol Černák počas pojednávania. 

Prispel na likvidáciu Sýkoru Ferus? 

Černák na pojednávaní ešte popísal, ako za ním po vražde Sýkoru prišiel Duran v sprievode obžalovaných Benčiča, Majtána a ďalších mužov, aby mu oznámili, že sa postarali o likvidáciu Sýkoru a preberajú moc v skupine.

Černák sa ešte podľa vlastných slov dozvedel, že na vraždu Sýkoru mal finančne prispieť aj obžalovaný Ferus a to údajne z obavy o svoj vlastný život. 

Výpoveď Mikuláša Černáka vyvolala búrlivú reakciu. Na jeho slová sa rozhodol reagovať mimo iných aj samotný Ferus a spustil niekoľkominútový monológ. "Ja som mal s Mirom priateľský vzťah. Ešte raz, on sa odklonil, ale Miro bol úplne normálny chalan," uviedol Ferus. 

Súdne pojednávanie vo veci vraždy Miroslava Sýkoru sa začalo v utorok. Za pár minút ho ale sudca ukončil. Neprišiel jeden z obžalovaných. 

Problémy nastali už minulý rok, kedy sa na posledné pojednávanie nedostavil svedok. V utorok prišiel, ale k slovu sa nedostal. Prišli len traja obžalovaní - Ferus, Lupták a Benčič. Chýbal Milan Majtán. "Sudca dnes pojednávanie prerušil do zajtra, a to pre neprítomnosť obžalovaného, ktorá bola vysvetlená tak, že sa mu urobilo nevoľno," uviedol v utorok hovorca súdu Pavol Adamčiak. 

Proces by mal pokračovať až do konca tohto týždňa. V prípade takmer dvadsať rokov starej vraždy budú postupne vypovedať pred senátom v podsvetí mimoriadne skloňované mená. 

Téme sa venuje reportér David Mimra, viac v KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy