Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súdený expolicajt Ľuboš T: Sudkyňa je zaujatá, chce sa mi pomstiť
Zdielať na

Súdený expolicajt Ľuboš T: Sudkyňa je zaujatá, chce sa mi pomstiť

BRATISLAVA / Expolicajt, obžalovaný zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody vodičky pri cestnej kontrole na bratislavskej Dolnozemskej ulici z jesene 2014, slovne zaútočil na sudkyňu. Vážne ju obvinil, že sa v minulosti stretli v súkromí, a preto vraj v súdnom konaní proti nemu rozhoduje zaujato.

Ďalšiu námietku zaujatosti vzniesol v utorok obžalovaný bývalý policajt Ľuboš T. voči sudkyni Okresného súdu Bratislava V. 

 "V období rokov 2005 až 2008 sme spolu venčili psov na ulici Legionárskej, potom sme si sadli do Vášho vozidla a mali sme dôverný rozhovor. V tej dobe ste boli príjemná žena, teraz sa mi mstíte," vyhlásil pred súdom Ľuboš T. Námietku proti zaujatosti sudkyne obžalovaný vzniesol už v júni minulého roku, Krajský súd v Bratislave mu ale nedal za pravdu.

Zaujatosť

Sudkyňa zároveň sama namietla svoju zaujatosť v prípade, aj keď skonštatovala, že zo strany obžalovaného ide len o snahu naťahovať konanie. Pripustila, že sa v minulosti poznali, keďže pracoval ako policajt a prichádzali tak do styku na pôde súdov. "Poznám Vás, prišlo k stretnutiam na pôde súdov, kde ste vystupoval ako svedok. Nespomínam si, či sme sa stretli súkromne," povedala samosudkyňa Iveta Willantová.

Sudkyňa takisto už predtým konštatovala svoju možnú zaujatosť, pričom zdôraznila, že príčinou bolo nepriateľské vystupovanie obžalovaného voči nej. "Osočujete ma, hraničí to s protiprávnym konaním," povedala na adresu obžalovaného. Ako však zdôraznila, bola to ona, kto ho v roku 2014 prepustil z väzby, čo by nemusela urobiť, ak by bola skutočne zaujatá. Pojednávanie bolo odročené na neurčito, aby sa súd vysporiadal s námietkami.

Neprimeraný zásah

Bývalý policajt čelí obžalobe z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, ktorých sa podľa prokuratúry dopustil počas zásahu proti vodičke v priebehu cestnej kontroly v októbri 2014. Na internete sa vtedy objavilo video, na ktorom policajt počas cestnej kontroly použil voči vodičke Marte Bartlovej fyzické donucovacie prostriedky, tie vyšetrovateľ a prokuratúra vyhodnotili ako neprimerané. 

Preto teraz už expolicajt čelí obžalobe z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež z obmedzovania osobnej slobody. Dôvodom zákroku podľa obžalovaného bolo, že žena pri sebe nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Video nakrútila dcéra vodičky Mária, ktorá bola na mieste incidentu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy