Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dcéra týra vlastných rodičov, manželia sa boja udať svoje dieťa
Zdielať na

Dcéra týra vlastných rodičov, manželia sa boja udať svoje dieťa

MEDZILABORCE / Dospelá dcéra týrala svojich rodičov v byte v Medzilaborciach. Tvrdia to obyvatelia bytovky. Rodičov párkrát videli aj s modrinami. Kriminalisti začali trestné stíhanie vo veci zločinu týrania. Podľa psychologičky rodičia nedokážu svoje dieťa udať.

Žena býva v byte spolu so svojimi rodičmi. Podľa svedkov má práve s nimi dlhodobé konflikty.

Susedia potvrdili, že z bytu sa veľmi často ozýva krik a vulgárne nadávky. Starší manželský pár dokonca videli aj s modrinami. Otec potvrdil, že dcéra si dovoľovala nielen k nemu, ale aj k mame.

"Skákala do nej i do mňa," potvrdil otec. "Okresný vyšetrovateľ v Humennom vediet v tejto veci trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Žena, ak jej dokážu vinu, tak môže stráviť za mrežami tri až osem rokov.

Agresívna dcéra

Susedia tvrdia, že polícia v byte, kde žena býva, zasahovali veľmi často. Žena sa podľa nich správa agresívne nielen k rodičom, ale aj cudzím ľuďom.

Podľa psychologičky nie je týranie rodičov vlastnými deťmi na Slovensku výnimočnou udalosťou. Takéto násilie môže mať rôzne podoby.

"Bitky, sprchovanie studenou vodou, osočovanie, vyhrážky, obviňovanie toho človeka, odopieranie jedla, liekov," menuje psychologička Stanislava Takáčová.

Týranie rodičov

Problémom je to, že týraní rodičia majú problém udať svoje deti na polícii a radšej ho v tichosti znášajú.

"Nahlásiť vlastné dieťa nie je vôbec ľahké, pretože títo ľudia sa často stretávajú s výčitkou, že sú spoluzodpovední, majú pocit viny, že niečo zanedbali vo výchove," vysvetľuje Takáčová.

O problematike týrania rodičov deťmi sa hovorí podľa psychologičky málo. Aj preto títo ľudia nevedia, kde majú hľadať pomoc. "Majú možnosť obrátiť sa na bezplatnú senior linku alebo na rôzne linky dôvery," upresňuje psychologička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy