Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Agresívny muž zlomil ruku mestskému policajtovi
Zdielať na

Agresívny muž zlomil ruku mestskému policajtovi

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Na mol opitý muž zaútočil v noci na mestského policajta na železničnej stanici v Liptovskom Hrádku. Išlo o 33 ročného muža z východného Slovenska. Mestského policajta kopol tak, že mu zlomil ruku. Agresívny muž skončil v cele policajného zaistenia, zraneného policajta čaká operácia.

Hliadku mestskej polície privolal na železničnú stanicu výpravca krátko pred polnocou. Po odchode posledného vlaku chcel zatvoriť čakáreň, no dvaja na mol opití muži na jeho výzvy, aby odišli, nereagovali.

Jedným z mužov bol miestny bezdomovec. Potom ako ho zobudili, bez väčších problémov z čakárne odišiel. Druhý muž ležal na zemi vo vlastných výkaloch, policajti ho museli z čakárne vyniesť. Keď sa pokúsili muža posadiť na lavičku, nečakane zaútočil.

 "Policajt uskočil, lebo muž ho začal biť päsťami do oblasti tváre, použil hmaty a chvaty sebaobrany v zmysle zákona," hovorí Peter Čajka, náčelník Mestskej polície v Liptovskom Hrádku.

Muž spadol na zem. V agresívnom správaní ale pokračoval a kopol policajta do dlane, kde mu dolámal niekoľko kostičiek. Mestdskí policajti zavolali štátnych. Tí mu namerali v dychu 2,5 promile alkoholu. Noc prečkal v cele policajného zaistenia. Zranený 42 ročný príslušník mestskej polície potreboval lekárske ošetrenie.

"Mal by podstúpiť operáciu, predpokladaná doba liečenia je 6 týždňov," hovorí Peter Čajka.

Potom ako z muža alkohol čiastočne vyprchal, svoje správanie oľutoval. 

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši obvinil 33 ročného Petra zo zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodal Radko Moravčík, hovorca žilinských policajtov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy