Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obžalovaní policajti z fackovania chlapcov na súd nechodia, na verdikt sa čaká už 8 rokov
Zdielať na
Krimi

Obžalovaní policajti z fackovania chlapcov na súd nechodia, na verdikt sa čaká už 8 rokov

KOŠICE / Kauza šikanovania rómskych chlapcov desiatimi policajtmi sa opäť vrátila na košický okresný súd. Hoci policajtov senát v roku 2015 oslobodil a väčšina z nich sa vrátila späť do služby, druhostupňový súd rozsudok zrušil a nariadil vykonať ďalšie dokazovanie. Na pojednávanie dnes neprišiel opäť ani jedenz obžalovaných policajtov. Súd tak opätovne vypočul jedného z poškodených chlapcov.

Na pojednávanie ani dnes neprišiel ani jediný z obžalovaných policajtov. Súd tak opätovne vypočul jedného z poškodených chlapcov. Ku skutku došlo podľa obžaloby pred takmer 8 rokmi. Skupina chlapcov z Luníka 9 prepadla dôchodkyňu z Košíc. Po ich zadržaní ich mali policajti na obvodnom oddelení nútiť aby sa navzájom bili, kopali, či bozkávali. Navyše na nich mali pustiť psov. Všetko si to mali nakrúcať na mobilné telefóny. DVD so záznamom však senát ako dôkaz neuznal a policajtov oslobodil.

Krajský súd nariadil vypočutie poškodených chlapcov, v ich výpovediach boli totiž značné rozpory. Na súd prišli len štyria. Senát jedného z nich vypočul. Prokurátor mu čítal jeho výpovede, s ktorými s odstupom času súhlasil. Na konkrétne otázky ohľadom skutku už však odpovedať nevedel. "Poškodený automaticky potvrdzoval to, čo mu čítal prokurátor z prípravného konania, myslím si, že to bolo pripravené dopredu," hovorí obhajkyňa policajtov, Tatiana Vorobelová. Súd musel proces opäť odročiť. Na ďalšom pojednávaní v marci vypočuje dvoch poškodených chlapcov, ktorí dnes na súd neprišli.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy