Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podpredsedovi SNS zobrala polícia vodičák, toto je jeho vyjadrenie
Zdielať na
Krimi

Podpredsedovi SNS zobrala polícia vodičák, toto je jeho vyjadrenie

BRATISLAVA / Podpredseda Slovenskej národnej strany a zároveň predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko prišiel o vodičský preukaz. Zadržala mu ho polícia v sobotu v Bratislave po dopravnom priestupku. Informáciu ako prvý zverejnil na svojej webovej stránke Denník N.

Pre dopravný priestupok prišiel o vodičák poslanec Slovenskej národnej strany Anton Hrnko, ktorý vraj nedal prednosť v jazde.

Vodičské oprávnenie Hrnkovi zadržala policajná hliadka v sobotu v Bratislave. Informáciu o tom priniesol na svojej webovej stránke Denník N, ktorému to potvrdil aj samotný poslanec. 

Vyjadrenie Hrnka

"Dňa 21. januára 2017 som sa vracal domov z podujatia v Pezinku, ktoré sponzorovala SNS. Na vnútromestskom diaľničnom okruhu pri Lamači som sa v ľavom jazdnom pruhu predpísanou rýchlosťou pohyboval smerom na Malacky. V spätnom zrkadle som zbadal, že sa zozadu ku mne približuje policajný automobil. Aby som hliadke uvoľnil cestu, zapol som smerovku a odbočil do pravého jazdného pruhu. Následne ma policajná hliadka zastavila. Podrobil som sa všetkým úkonom, ktoré odo mňa požadovali. Podľa policajnej hliadky som sa dopustil priestupku nedania prednosti v jazde automobilu, pred ktorý som sa zaradil. Keďže sme sa s policajnou hliadkou nezhodli na výklade udalosti a odmietol som zaplatiť pokutu za priestupok, ktorého som sa podľa vlastného presvedčenia nedopustil, odmietol som zaplatiť pokutu. Z toho dôvodu mi zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Ako človek i ako poslanec som vždy dodržiaval všetky zákony i nariadenia. Verím, že v správnom konaní sa potvrdí, že som žiaden priestupok nespáchal. Ďalej, až do vyriešenia prípadu sa k veci nebudem vyjadrovať," uviedol pre TV JOJ Anton Hrnko.

Vyjadrenie polície

"Počas výkonu hliadkovej činnosti na diaľnici D2 policajti z Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave zastavili v súlade so zákonom vodiča osobného motorového vozidla zn. VW Passat, ktorý pri preraďovaní sa z ľavého jazdného pruhu do pravého jazdného pruhu nedal prednosť vozidlu idúcemu v pravom jazdnom pruhu, čím vodiča tohto vozidla svojou jazdou obmedzil a ohrozil. U vodiča bola následne vykonaná kontrola dokladov predpísaných zákonom, dychovú skúšku na požitie alkoholických nápojov vykonal s negatívnym výsledkom. Vodič nesúhlasil s vyriešením priestupku v blokovom konaní, nakoľko si nebol vedomý porušenia zákona. Z uvedeného dôvodu bola následne spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku z dôvodu podozrenia z porušenia ustanovenia a bol mu zadržaný vodičský preukaz. Vec je v súčasnosti v štádiu objasňovania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Vzhľadom na súčasné štádium, viac informácií nie je možné poskytnúť," uviedla pre TV JOJ policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Zadržanie vodičáku

 "Áno, ale to je koniec, čo vám poviem. Dovi," povedal Hrnko ešte v sobotu večer cez telefón Denníku N a zložil. Na následnú sms-správu už vraj nereagoval. Anton Hrnko je poslancom NR SR, podpredsedom Slovenskej národnej strany a zároveň predseda výboru pre obranu a bezpečnosť.

Ako pripomína Denník N, Anton Hrnko má ako predseda tohto výboru na starosti aj samotnú políciu. Branno- bezpečnostný výbor má veľké kompetencie - môže predvolať ministra vnútra ale aj policajného prezidenta.

Polícia môže zadržať vodičský preukaz vo viacerých prípadoch. Napríklad, keď odmietnete vyšetrenie na prítomnosť alkoholu alebo inej návykovej látky, ak opustíte miesto nehody, ak spôsobíte nehodu pri ktorej niekoho vážne zraníte, jazda na červenú, neuposlúchnutie pokynov policajta ale aj samotné nedanie prednosti v jazde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy