Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zastrelil psa priamo na sídlisku
Zdielať na
Krimi

Muž zastrelil psa priamo na sídlisku

LUČENEC / Na sídlisku Rúbanisko I včera popoludní zastrelil neznámy muž psa rasy Československý vlčiak. 8-ročný Leo strážil areál lučeneckej firmy. Včera ráno sa mu ale odtiaľto podarilo utiecť. Voľne sa pohybujúci pes mal údajne napadnúť psíka, ktorý bol na vôdzke na prechádzke so svojim majiteľom. Práve ten si zrejme neudržal nervy na uzde a vlčiaka chladnokrvne zastrelil, ako tvrdia svedkovia.

K incidentu došlo na ulici, blízko základnej školy a panelákov. Ranu počuli viacerí obyvatelia. "Odrazu puf a chudák pes sa na zadné nohy už nevedel postaviť. Iba prednými nohami hrabal," opisuje svedkyňa. Podľa iného muža bolo počuť dokonca dva až tri výstrely. Jedna rana zasiahla psíka priamo do chrbta. Potvrdil to zverolekár. Majiteľ psa, ako aj svedkovia, nad šokujúcim činom len neveriacky krútili hlavami. Neznámy páchateľ z miesta odišiel. Hľadá ho polícia, začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Zisťujú aj to, z akej zbrane muž strieľal. 

Podľa hovorkyne KR PZ Banská Bystrica, Petry Kováčikovej, svedkovia popísali muža vo veku približne 30 rokov, pevnejšej postavy, má mať krátke čierne vlasy, vysoký je asi 180 centimetrov a oblečenú mal mať na sebe čiernu vetrovku a modré nohavice. Na hlave mal mať šiltovku. Majiteľovi usmrteného psa spôsobil páchateľ škodu vo výške tisíc eur. V súvislosti s udalosťou začala polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci, nakoľko zviera je podľa našich zákonov kvalifikované ako vec. 

KR PZ Banská Bystrica

Súvisiace články

Najčítanejšie správy