Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec, ktorý zabudol dcéru v aute, je mŕtvy
Zdielať na

Otec, ktorý zabudol dcéru v aute, je mŕtvy

NITRA / Mimoriadne nešťastný príbeh dvojročnej Kristínky, ktorú v Nitre v júli v roku 2015 otec cestou do práce zabudol v rozhorúčenom aute a dievčatko zomrelo, má zrejme ďalšie smutné pokračovanie. Portál pluska.sk priniesol informáciu, že v okrese Nitra našli telo 58-ročného muža a má ísť o otca Kristíny.

Medzi Pohranicami a Malantou v okrese Nitra našli v stredu dopoludnia telo 58-ročného muža. Portál pluska.sk informoval,  že ide o Jozefa, otca malej Kristínky. 

Podľa informácií televízie JOJ z prostredia obce ráno okoloidúci, ktorý ho našiel, zavolal na 112-ku. Muž už nejavil známky života. Pravdepodobne si bol zabehať, mal totiž športové oblečenie. Presná príčina smrti bude známa po pitve.

​Sudca okresného súdu 4. novembra uznal otca Kristínky - Jozefa Kuráka vinným a vymeral mu trest dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu dvoch rokov. 

Podobný prípad ešte slovenské súdy neriešili. V zahraničí sa podobné tragédie stávajú častejšie. Vôbec pritom nemusí ísť o nedbanlivých rodičov, odborníci túto situáciu nazvali "syndróm zabudnutého bábätka". Práve zo súdneho procesu je archívna reportáž, ktorá je pripojená k článku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy