Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nočný požiar v osade
Zdielať na

Nočný požiar v osade

BANSKÁ BYSTRICA / V Slovenskej Ľupči vyhnal oheň ľudí z drevených príbytkov. Sirénou zvolávali dobrovoľných hasičov, ktorí sa snažili zabrániť rozšíreniu plameňov do okolia. Požiar, ktorý zrejme vznikol v okolí piecky, dostali pod kontrolu až profesionáli z Banskej Bystrice.

Drevené chatrče v osade vzbĺkli doslova ako fakľa. Po dvore plnom odpadu sa oheň rýchlo šíril a ohrozené boli aj obydlia v okolí.

V chatrči kde oheň vznikol býval starší manželský pár. Pred ohňom stihla dvojica uniknúť. Susedia pomáhali hasiť. Báli sa rýchlo šíriaceho ohňa. Sirénou zvolávali na miesto aj dobrovoľníkov zo Slovenskej Ľupče.

Plamene museli čo najrýchlejšie dostať pod kontrolu. Hrozilo, že vyhoria ďalšie chatrče. Na miesto vozili neustále vodu hasičské cisterny. Chodili ju naberať do neďalekého Hrona.

Oheň sa podarilo zlikvidovať po niekoľkých hodinách. Ľudí, ktorí prišli pri požiari o strechu nad hlavou, sa ujali susedia.

Prečo začalo horieť už zisťuje hasičský vyšetrovateľ. Príčina požiaru ešte nie je známa. V chatrčiach nie je elektrina a kúrili si pieckami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy