Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anonym napísal list ministerke spravodlivosti Žitňanskej o zabíjaní
Zdielať na
Krimi

Anonym napísal list ministerke spravodlivosti Žitňanskej o zabíjaní

BRATISLAVA / Anonymný list, ktorý dostala ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská je pravdepodobne vážnejší ako sa predpokladalo.

Portál aktuality.sk prinieslo informáciu o obsahu listu, v ktorom adresát píše, prečo rozoslal obálky s rádioaktívnym obsahom. "Podľa predbežných zistení obsahovala potenciálne nebezpečný materiál. Ten je spôsobilý pri vdýchnutí alebo požití vyvolať ohrozenie alebo poškodenie zdravia." povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka a zásielku u ministerky potvrdil.

Obálky boli doručené vo viacerých mestách

Podozrivé listy dostal súd v Kežmarku, polícia v Prešove a obsahovali prášok, ktorý rádioaktívny nebol.

Podľa informácií portálu aktuality.sk autor v liste píše, že obálky s údajne nebezpečným obsahom posielal už v roku 2015. Adresované mali byť pracovníkom justície, prokuratúry a v kontakte s práškom boli aj policajní funkcionári v Košickom a Prešovskom kraji.

Odosielateľ ďalej tvrdí, že ľudia, ktorí sa stretli s nebezpečnou látkou sú kontaminovaní a do dvoch rokov ich látka zabije. Dôvodom jeho činu má byť reakcia na dianie od roku 1989 doteraz.

Policajný prezident Tibor Gašpar hovorí, že prípad vyšetrujú elitní policajti z NAKA a k prípadu pristupujú s veľkou vážnosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy