Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exkluzívne: Ján Slota čelí obžalobe pre podplácanie
Zdielať na
Krimi

Exkluzívne: Ján Slota čelí obžalobe pre podplácanie

ŽILINA / Nehoda bývalého šéfa národniarov Jána Slotu bude mať ďalšiu dohru na súde. Podľa dobre informovaného zdroja TV JOJ, čelí 63-ročný expolitik obžalobe z podplácania.

Ján Slota havaroval v polovici januára tohto roka neďaleko Liptovskej Lúčky. Podľa polície narazil bývalý primátor Žiliny na vozidle Porsche Cayenne do pred ním idúceho Audi A6. To malo následne vraziť do Suzuki SX4, v ktorom sa ľahko zranil 39-ročný vodič.

Slota sa nechal hospitalizovať, fúkať ale odmietol, za čo ho následne obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Okresný súd mu začiatkom novembra vymeral podmienku, peňažný trest a zákaz šoférovania na dobu šesť rokov, rozsudok ale zatiaľ nie je právoplatný.

Svedkovia zrážky tvrdili, že bývalý politik núkal účastníkovi nehody peniaze, keď nebude volať policajtov. Slota to ale odmieta. Podľa informácií televízie JOJ však začiatkom mesiaca podal úrad špeciálnej prokuratúry na Slotu obžalobu pre prečin podplácania. V tomto prípade hrozí Slotovi trojročný trest.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy