Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ak zaplatíte zákonnú poistku cez internet, noste pri sebe bielu kartu
Zdielať na

Ak zaplatíte zákonnú poistku cez internet, noste pri sebe bielu kartu

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / V obľúbenej rubrike Ako to nespackať na vaše otázky odpovedá policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Štefan by si chcel kúpiť krajšie a väčšie kolesá, nevie však, či môže. "Podľa platných predpisov, na vozidle sa smú používať len typovo schválené alebo homologizované pneumatiky a diskové kolesá, ktoré sú zapísané v osvedčení o evidencii - t.j. vo veľkom technickom preukaze," informuje viceprezident Ábel.

"Ak zaplatím cez internet banking povinné zmluvné poistenie, teda tzv. zákonnú poistku, ako dokážem policajtom pri kontrole, ak by žiadali doklad, že ju mám zaplatenú," pýta sa ďalší čitateľ.

"Dôležité je mať pri sebe bielu kartu, to znamená  potvrdenie o poistnej zodpovednosti a nie poukážku o zaplatení poistného. Existuje v osobitných prípadoch aj predbežné poistenie, v takomto prípade vodič preukazuje platnosť uzavretej zmluvy, ale to skutočne platí pre dovozcou vozidiel," hovorí Ábel.

Prasknuté čelné sklo

"Mám prasknuté čelné sklo do veľkosti 1 eurovej mince, v zornom poli vodiča. Môžem si ho dať opraviť? Prejdem potom STK?" zaujíma ďalšieho čitateľa.

"Je to na zváženie. Eurová minca, ak sa dobre pamätám, má priemer 24 mm, ale treba uznať, že firmy, ktoré vykonávajú takéto opravy čelných skiel, dokážu v dnešnej dobe byť veľmi efektívne a výsledky sú takmer dokonalé," dodal policajný viceprezident.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy