Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muža v aute zavalil strom, záchranári ho oživovali takmer hodinu
Zdielať na

Muža v aute zavalil strom, záchranári ho oživovali takmer hodinu

NÍZKE TATRY / V Nízkych Tatrách, v Jasnej vyvrátil v sobotu večer silný vietor niekoľko stromov. Jeden z nich zavalil auto, v ktorom sedel 23-ročný mladík. Okamžite mu pribehli na pomoc hasiči, ktorí len o pár metrov ďalej prepiľovali cestu. Spolu so záchranármi takmer po hodinovej resuscitácii obnovili mladíkove životné funkcie.

Mladý vodič išiel smerom z lyžiarskeho strediska do doliny, keď mu cestu skrížilo niekoľko stromov. Podobne ako niekoľko vodičov idúcich za ním, zastal na kraji cesty a čakal kým hasiči hrubé kmene stromov prepília.

Tí pracovali len pár desiatok metrov pred ním. Silný vietor však neutíchal a jeden z vyvrátených stromov spadol priamo na jeho auto. Náraz bol taký silný, že zlomilo aj sedačku, na ktorej vodič sedel. Svedkovia nešťastia začali volať na hasičov. Zhodou okolností išiel okolo horský záchranár, ktorý začal zranenému okamžite pomáhať.

"Keď sme sa dostali k zavalenému vozidlu, zistili sme, že vo vozidle sa nachádza muž v bezvedomí, ktorého sme následne vytiahli a začali sme ho resuscitovať. Pri oživovaní sme sa striedali s príslušníkmi Horskej záchrannej služby aj pracovníkmi zdravotnej služby," uviedol veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru Liptovský Mikuláš Rudolf Macko.

Mladého dovolenkára zo Singapuru po trištvrte hodine napokon spoločnými silami oživili. Ako upresnil Boris Chmel z Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby, potom ako sa mužovi podarilo stabilizovať vitálne funkcie, záchranári ho s poranením hlavy previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Jeho zdravotný stav je naďalej veľmi vážny. V Jasnej, na Záhradkách sa krátko po nešťastnej udalosti počasie upokojilo. Hasiči postupne prerezali asi 10 stromov a cestu postupne sprejazdnili v oboch smeroch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy