Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôchodcovia v Martine kradli vence a kahance z hrobov
Zdielať na
Krimi

Dôchodcovia v Martine kradli vence a kahance z hrobov

MARTIN / V týchto dňoch sú cintoríny po celom Slovensku plné sviečok a kvetov. Čo je zarážajúce, sú medzi nami ľudia, ktorí ich dokážu z hrobov pokojne ukradnúť. Výnimkou nie je ani Národný cintorín v Martine.

Pani Emília si vyhliadla konkrétne miesto na cintoríne a nedišla z neho na prázdno. "Odcudzila sviečku od pamätníka olympionikov, zobrala do tašky a odišla z miesta," povedal náčelník mestskej polície v Martine Igor Húska. Žena, ktorá kradla si pravdepodobne neuvedomila, že miesto je pod kamerami. "Priznala sa, že to nebolo prvýkrát, bolo to ešte minulý týždeň. Dopustila sa obdobného skutku." povedal mestský policajt Ján Kozák. 

Na cestu sa prežehnala

"Tá pani to vlastne oľutovala, my sme jej to vysvetlili, že to nie je obyčajná krádež. Odcuzila sviečku presne tú, ktorú tam niekto položil za účelom, že si niekto na niekoho spomenul," povedal mestský policajt Andrej Kliška. Pri odchode z cintorína sa zlodejka sviečok zastavila pri kríži a prežehnala sa.

Pri tom istom kríži, sa neskôr zastavila iná žena, ktorá na poslednom mieste odpočinku tiež kradla. V množstve kahancov si začala vyberať sviečky, ktoré sa najviac pozdávali. Keď ju mestskí policajti zastavili, žena sa dôvodom, prečo kradla vôbec netajila. "Dôvodom bolo to, že ich chcela použiť na budúci rok, čiže asi ušetriť nejakú finančnú hotovosť," dodal Igor Hruška.

Dostali pokutu

"Ľudia nemajú svedomie, nemajú kúsok citu v sebe," povedala návštevníčka cintorína. Polícia v ten istí deň musela riešiť ďalší, v poradí tretí prípad, kde dvojica dôchodcov zobrala vence z cudzích hrobov. Z najväčšou pravdepodobnosťou všetci kradli z rovnakého dôvodou, a to ušetriť. To sa im nepodarilo a na miesto toho dostali pokutu tridsať eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy