Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podali obžalobu na manžela modelky Kucherenko
Zdielať na

Podali obžalobu na manžela modelky Kucherenko

BANSKÁ BYSTRICA / Ukrajinský podnikateľ a manžel známej modelky, Sergej Kucherenko, čelí obžalobe. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry, Jana Tökölyová, informovala, že prokurátor, Maroš Žilinka, podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Sergeja Kucherenko pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Podľa prokurátora obvinený ako konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným nezaplatil banke napriek dostatku peňazí k 31. decembru 2009 mimoriadnu splátku úveru vo výške sedemstotisíc eur. Tým spôsobil vyhlásenie okamžitej splatnosti úveru.

Následne v rámci vysporiadania úveru, ktorý bol zabezpečený nehnuteľnosťami spoločnosti určenými na developerský projekt „Majcichov Golf Estate“, uzavrel 26. apríla 2010 v mene spoločnosti viacero nevýhodných a záujmy spoločnosti poškodzujúcich zmlúv, na základe ktorých prišla obchodná spoločnosť, ktorej bol konateľom, o nehnuteľnosti, informovala hovorkyňa.

Škoda takmer 8 miliónov eur

Prokurátora, Maroš Žilinka, sa vyjadril: „Úmyselné porušovanie záväzkových vzťahov a uzatváranie nevýhodných zmlúv zbavených ekonomickej zmysluplnosti poškodzujúcich obchodnú spoločnosť zo strany jej konateľa nie je konaním s odbornou starostlivosťou v súlade so záujmami spoločnosti, a preto ide o porušenie zákonnej povinnosti spravovať cudzí majetok." Svojím konaním spôsobil podľa prokuratúry spoločnosti škodu viac ako 7 818 900 eur.

Obvinený Sergej Kucherenko je od 24. augusta, keď bol rakúskymi justičnými orgánmi vydaný do Slovenskej republiky na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, vo výkone väzby. Vo viedenskej väznici bol od decembra minulého roka.

Na slobodu sa mohol dostať na kauciu dvestotisíc eur, ale túto čiastku nikto nezaplatil a rakúske orgány ho vydali na Slovensko. V prípade odsúdenia mu hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody v rozpätí 10 až 15 rokov, ako aj trest zákazu činnosti štatutárneho orgánu obchodných spoločností.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy