Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Študenti svojho učiteľa podplácali alkoholom
Zdielať na
Krimi

Študenti svojho učiteľa podplácali alkoholom

BANSKÁ BYSTRICA / V prípade korupčnej aféry na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre padli prvé rozsudky. Dvadsať a dvadsaťtriroční študenti sa priznali k podplácaniu. Neurobili skúšku z fyziky a tak to chceli vybaviť fľašou alkoholu. Pristúpili na dohodu o vine a treste, ktorú schválil špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Dvadsať a dvadsaťtriroční študenti nitrianskej technickej fakulty mali problémy s fyzikou. Skúškou neprešli a tak to chceli vyriešiť alkoholom. Dve fľaše likéru ich však vyšli poriadne draho. Mladí muži skončili po obvinení prokurátora na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici.

“Sudca schválil dohodu o vine a treste uzavretú medzi obvinenými a prokurátorom,“ hovorí Katarína Kudjaková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Obaja sa k podplácaniu pedagógov priznali. To čo urobili vraj bola chyba.

“Určite ma to mrzí, by som to už nezopakoval...,“ hovorí študent a druhý ho dopĺňa: “Mrzí ma to, ale stalo sa.“

Dostali dvestoeurovú peňažnú pokutu, ak by ju nezaplatili hrozilo by im dvojmesačné väzenie.

“Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať,“ povedala Katarína Kudjaková.

 Aj proces s ľuďmi, ktorí úplatok prijímali

Na to, že dvojica študentov z nitrianskej univerzity podplácala sa pritom prišlo viac menej náhodou. Policajti totiž v tom čase sledovali inú osobu, ktorú aj odpočúvali. Boris a Patrik sa ku všetkému priznali, sú tak medzi prvými, ktorých v korupčnej afére právoplatne odsúdili. Trestnému stíhaniu však aj naďalej čelia tí, ktorí úplatok prijímali, aj tí, ktorí ho sprostredkovali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy