Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
O smrť Simonky (†3) sa zaujíma aj generálny prokurátor
Zdielať na

O smrť Simonky (†3) sa zaujíma aj generálny prokurátor

KRUPINA / O prípad záhadného úmrtia trojročného dievčatka v Bzovskej Lehôtke sa už zaujíma aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Vydal pokyn námestníkovi generálneho prokurátora na spracovanie správy o stave konania a vykonaných úkonoch. Polícia totiž o okolnostiach smrti dievčatka mlčí. Doteraz nie sú známe ani predbežné výsledky zo súdnej pitvy.

Po smrti trojročnej Simonky zostalo množstvo nezodpovedaných otázok. Jej úmrtie je aj naďalej pre verejnosť záhadou. Nikto nevie, čo presne sa v dome neďaleko obecného úradu stalo.

"Vyšetrovanie stále pokračuje. Momentálne vykonávame procesné úkony, prebieha znalecké dokazovanie a výsluchy," uviedla banskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

O prípad sa už zaujíma aj generálny prokurátor. Vydal pokyn na preskúmanie postupov.

Polícia stále mlčí o súdnej pitve a jej predbežných výsledkoch.

"Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal pokyn námestníkovi generálneho prokurátora pre trestný úsek, aby ho informoval o vykonaných úkonoch v predmetnej trestnej veci," uviedla hovorkyňa Andrea Predajňová.

Zatiaľ nikoho neobvinili. "Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia dovolí," dodala Faltániová.

Matka odišla

Matka Monika po smrti dievčatka z obce zmizla. Odišla aj so svojím 16-ročným synom. V dome zostal len Simonkin otčim. Práve on k dievčatku zavolal záchranárov.

Mužova minulosť pritom znepokojuje všetkých susedov. Iba pred pár mesiacmi sa totiž vrátil z väzenia, kde si odpykal trest za útok na manželku Moniku. Pod vplyvom alkoholu ju pred piatimi rokmi ohrozoval sekáčikom na mäso.

"Ona sa ho bála. Vedela som, že sa niečo stane," hovorí suseda.

O tom, aký bude ďalší postup, rozhodne generálny prokurátor potom, ako bude mať v rukách podrobnú správu.

"Správu očakávame v priebehu budúceho týždňa," uzavrela Predajňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy