Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po oslave sadol za volant opitý. Po nehode obviňoval druhých
Zdielať na

Po oslave sadol za volant opitý. Po nehode obviňoval druhých

TELINCE / Päťdesiattriročný podgurážený vodič spôsobil nehodu dvoch áut. Muž išiel domov z oslavy a v Telinciach vrazil do pred ním idúcich áut. Svoje počínanie obhajoval tým, že vodiči, do ktorých narazil, nevedia jazdiť.

Vodič prvého auta spomalil, lebo dával prednosť. Za ním išlo ďalšie auto a zrazu zozadu do nich vpálil 53-ročný vodič.

"On vchádzal do dediny, ja som išiel za ním nejakých 20 metrov a on ma len nabral a tlačil pred sebou," opisuje nehodu vodič jedného z poškodených áut.   

Len jeden pohárik

Dychová skúška ukázala, že vodič, ktorý nehodu spôsobil, bol pod vplyvom alkoholu. "Ja som bol na oslave a som rád, že ma pozvali. Niečo som si vypil na zdravie," priznal vinník.

Muž ešte presviedčal vodičov, aby nevolali policajtov. Tvrdil, že vypil len jeden pohárik.

"Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,75 promile alkoholu," uviedla nitrianska krajská hovorkyňa Božena Bruchterová.

"Povedal, že pil a chcel sa dohodnúť hneď na mieste. Povedal som mu, že nie je o čom," dodáva vodič.

Zranená žena

Pri nehode sa zranila jedna spolujazdkyňa. "Manželka má narazené sánky a rozbitý nos," dodáva vodič, ktorý v aute viezol aj svoju 4-ročnú dcéru, ktorej sa nič nestalo.

Podgurážený vodič prišiel o vodičský preukaz a skončil v policajnej cele. "Muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy