Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitých vodičov stále pribúda, počas leta sa situácia zhoršila
Zdielať na
Krimi

Opitých vodičov stále pribúda, počas leta sa situácia zhoršila

TRENČÍN / Policajné štatistiky aj konkrétne prípady z našich ciest svedčia o tom, že alkoholom podgurážených vodičov je stále dosť. Ak dychová skúška ukáže hodnotu nad jedno promile, šofér sa dopúšťa trestného činu a hrozí mu ročné väzenie.

Počas akcie v Trenčíne a okolí policajti zastavili stovky áut a skontrolovali vodičov. Opitých šoférov totiž na slovenských cestách neubúda. Situácia sa rapídne zhoršila najmä počas leta.

"Od začiatku letných prázdnin policajti len v Trenčíne zistili až 21 vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu," informovala trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

"Z tohto počtu desať vodičov nafúkalo do jedného promile a desať nad jedno promile. Jeden vodič dychovú skúšku odmietol," dodáva hovorkyňa.

Reakcie opitého človeka sú diametrálne odlišné od triezveho. Podgurážení vodiči často preceňujú svoje schopnosti a výsledkom toho sú v mnohých prípadoch dopravné nehody.

Alkohol za volantom

Len v Trenčíne v poslednom období havarovali hneď štyria muži, u ktorých dychová skúška ukázala hodnotu nad jedno promile.

Aj počas dopravno-bezpečnostnej akcie trenčianski policajti nachytali za volantom vodiča pod vplyvom alkoholu. Tridsaťjedenročný muž sa ponáhľal do práce. "Ivan nafúkal ráno pol promile alkoholu," hovorí Antalová.

"Policajti mu ďalšiu jazdu zakázali a na mieste mu odobrali vodičský preukaz," dodáva.

Drvivá väčšina vodičov v to ráno ale prešla kontrolou bez problémov. Trenčianski policajti ale v ostražitosti poľaviť nemienia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy