Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitý motorkár narazil do policajného auta, nafúkal takmer dve promile
Zdielať na

Opitý motorkár narazil do policajného auta, nafúkal takmer dve promile

MARKUŠOVCE / Policajtom z Markušoviec (okres Spišská Nová Ves) sa nepozdával motorkár, ktorého stretli na ulici v obci. Chceli ho skontrolovať, no motorkár nezastavil a buchol do služobného auta. Policajti rýchlo naskočili do auta a začala sa naháňačka. Tridsaťosemročný muž si motorkár vzal od svojho príbuzného.

Vodič motorky pri obchádzaní policajného auta, doň narazil motorkou. Uniknúť chcel poľnou cestou, hliadka v prenasledovaní pokračovala.

Na lúke stratil muž nad motorkou kontrolu a spadol. Policajti, ktorí mu boli v pätách ho zadržali. Vodič motorky nafúkal viac ako 1,8 promile. Polícia muža z Markušoviec už v minulosti riešila za jazdu pod vplyvom alkoholu.

"Na výzvu, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motocykla, žiadne doklady nepredložil. Nakoľko sa snažil z miesta ujsť, policajti v zmysle zákona použili donucovacie prostriedky," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pri opakovanej dychovej skúške nameraná hodnota alkoholu v dychu vystúpila nad dve promile. Vodič motorky je už obvinený za ohrozenie pod vplyvom návykových látok.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy