Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Maroš nemal peniaze, preto lúpil. Dievčinu okradol o mobil
Zdielať na

Maroš nemal peniaze, preto lúpil. Dievčinu okradol o mobil

HANDLOVÁ / Maroš z Handlovej nemal peniaze, a preto lúpil. V centre mesta prepadol mladé dievča a vzal mu mobil. Prievidzskí kriminalisti ho zadržali a skončil v putách.

Maroš sa pritom len pred pár týždňami vrátil z väzenia a poputuje tam zas. Ako v minulosti, tak aj tentokrát pre lúpež. K tej došlo v Handlovej.

Mobil

Mladé dievča telefonovalo v centre mesta. Maroš ju najprv chvíľu sledoval. "Snažil sa mi prihovoriť. Ja som si ho nevšímala. Potom zrazu zozadu ma chytil za plecia a hodil na zem," opisuje incident napadnutá žena.

Zaujímal sa len o jej mobil. Dievčine ho chcel vziať za každú cenu. "Ja som ho ale držala. Povláčil ma po zemi a po chvíli sa telefónu zmocnil," dodáva.

"Napadnutá žena kričala o pomoc. Napriek tomu jej mobilný telefón vzal, čím jej spôsobil škodu 450 eur," informovala trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Desať eur

Policajti chytili muža do piatich hodín, no mobil stihol za ten čas predať. "Mobil, ktorý lúpežou získal, predal za desať eur," dodala Antalová.

Sudca poslal Maroša do vyšetrovacej väzby. "Obvinený bol aj v minulosti za obdobný skutok odsúdený," informovala hovorkyňa.

Za lúpeže bol zatiaľ trestaný dvakrát. Pokiaľ súd použije zásadu trikrát a dosť, strávi Maroš za mrežami celý život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy