Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž (47) zachraňoval dôchodcu v krčme (68). Keď zomrel, ukradol mu 400 eur
Zdielať na
Krimi

Muž (47) zachraňoval dôchodcu v krčme (68). Keď zomrel, ukradol mu 400 eur

NITRA / Štyridsať sedem ročný muž dával prvú pomoc 68-ročnému dôchodcovi, ktorý skolaboval. Nakoniec ho okradol. Stalo sa to v jednej krčme vo Vrábľoch. Peniaze mu vraj vytiahol z vrecka keď zistil, že je mŕtvy. Krádež odhalili tamojší policajti.

Muž spolu s dcérou prišli na poštu, kde si vyzdvihol svoj dôchodok. Potom sadli na autobus a išli do Vrábeľ. "Môj otec už nevládal toľko chodiť. Išiel do krčmy tam si sadol a tam ma chcel počkať," vysvetľuje dcéra nebohého dôchodcu Jana Tóthová.

Ján, mal pri sebe 400 eur, z toho dal 50 eur dcére, ktorá išla na nákup. Počas čakania mu náhle prišlo nevoľno. V tej chvíli, v podniku sedel iba on a pri druhom stole 47 ročný muž.  

Zmizlo 400 eur

"Muž sedel vedľa neho, otec sa postavil a vtedy mu prišlo zle. Mal slabé srdce, padol a peniaze mal v náprsnom vrecku," hovorí Jana Tóthová.
 
Krčmár vybehol s mobilom na terasu volať záchranku, Peter z Dyčky medzitým dôchodcovi poskytoval prvú pomoc. Dcéra sa dozvedela, že otec je mŕtvy. Pritom, ako hľadala doklady zistila, že zmizli eurá. Muža, ktorý mu pomáhal sa spýtala či ich nevidel. Muž jej tvrdil, že peniaze nemá.

Policajný výsluch

Keďže peňazí nebolo, dcéra všetko povedala policajtom, tí to začali vyšetrovať. "Všetky peniaze mal vo vrecku a tvrdil, že sú jeho vlastné," hovorí dcéra nebohého dôchodcu. 

Vrábeľským policajtom sa toto vysvetlenie nezdalo, Patra zobrali na výsluch a tam sa ku všetkému priznal. "Poverený policajt obvinil 47-ročného muža z prečinu krádeže," uviedla Krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Muž nemal nikdy problémy so zákonom a tak sa potvrdilo staré známe, že príležitosť robí zlodeja. To, že kradol za takýchto okolností však rodina mŕtveho muža nedokáže pochopiť.     

Najčítanejšie správy