Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri rozsiahlom požiari sa priotrávil zamestnanec zberných surovín
Zdielať na

Pri rozsiahlom požiari sa priotrávil zamestnanec zberných surovín

BANSKÁ BYSTRICA / Škody za 250 tisíc eur spôsobil popoludňajší požiar v zberných surovinách na okraji Banskej Bystrice. Ako prvý začal horieť pracovný stroj, od ktorého sa oheň rozšíril aj na uskladnené kopy papiera. Na mieste zasahovali hasiči z Banskej Bystrice aj Zvolena.

Hustý čierny dym stúpajúci zo skládky bolo vidieť už od hlavnej cesty. Horieť začala pracovný stroj, od ktorého sa chytili aj balíky s papierovým odpadom. Jeden zo zamestnancov sa nadýchal splodín. Na mieste mu pomáhali záchranári. Prevoz do nemocnice nebol potrebný. 

S plameňmi bojovali hasiči z Banskej Bystrice, Zvolena aj dobrovoľníci z Vlkanovej. Vodu doviezli cisternami. Hasiči museli zasahovať s dýchacími prístrojmi na tvárach. Plamene dostali zakrátko pod kontrolu. "Našťastie sa požiar podarilo lokalizovať, nerozšíril sa na okolité budovy," uviedol veliteľ banskobystrických hasičov Ján Saktor.

Hasiči už len dohášali posledné skryté ohniská. Škody aj napriek tomu odhadol majiteľ na 250 tisíc eur. Na miesto udalosti preto hasiči vyslali expertíznu skupinu na zisťovanie príčin požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy