Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poliaci si v Prievidzi prenajali halu, aby v nej produkovali drogy
Zdielať na

Poliaci si v Prievidzi prenajali halu, aby v nej produkovali drogy

PREIVIDZA / Podnikanie štyroch Poliakov prekazili policajti z Národnej kriminálnej agentúry. Vo výrobnej hale v Prievidzi vyrábali nelegálny tovar. Jedným cyklom dokázali vyprodukovať niekoľko desiatok kilogramov drog.

Štyria Poliaci si mali prenajať halu v Prievidzi, ktorú postupne mali prerobiť na profesionálne veľkokapacitné chemické laboratórium. Vyrábať mali syntetické drogy, ktoré potom vyvážali do Poľska. A zasa naopak, z Poľska dovážali na Slovensko rôzne chemické látky a prekurzory, aby z nich u nás mohli drogy vyrábať.

"Chcemické látky a prekurzory potrebné na ich výrobu mali dovážať z Poľska a vyrobené drogy mali potom vyvážať naspäť do Poľska," informuje hovorca policajného zboru Michal Szeiff.

Vo väzbe v Poľsku

Vykonaná medzinárodná protidrogová akcia z desiateho júla bola úspešná - naši policajti z národnej kriminálnej agentúry po dvojmesačnom vyšetrovaní zaistili a zlikvidovali komplet laboratórne vybavenie a zakázané látky.

Tridsaťštyriročný Ernest, 38-ročný Piotr, 37-ročný Piotr Emanuel a 38-ročný Emanuel sú v súčasnosti už obvinení. Okrem slovenskej polície sa prípadom zaoberá aj poľská strana, ktorá si vyžiadala prípad na ďalšie vyšetrovanie. Štyria obvinení muži sú už momentálne vo väzbe v poľskom Bialymstoku.

Na Slovensku podľa informácií televízie JOJ nemali rozbehnutý žiadny drogový biznis. Omamné látky tu len vyrábali.

Téme sa venujú redaktori Denisa Gerši a Pavol Čertík:

Najčítanejšie správy