Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Miju (8) spred školy vzal otec, príbuzní i polícia po dievčatku pátrajú
Zdielať na

Miju (8) spred školy vzal otec, príbuzní i polícia po dievčatku pátrajú

Zdroj: TV JOJ

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrická polícia od utorkového rána hľadá 8-ročné dievčatko. Mija, ktorá bývala po matkinej smrti u starých rodičov v Banskej Bystrici, zmizla zo školy. Podľa príbuzných ju v aute odviezol proti jej vôli otec, ktorý pricestoval z Juhoafrickej republiky. Súd pritom predbežným opatrením dievčatko zveril do starostlivosti starých rodičov.

Stará mama odviedla Miju v utorok ráno pred banskobystrickú základnú školu, ktorú navštevuje. Podľa rodinných príslušníkov dievča pred budovou stiahol do auta jeho otec.

"Išlo do školy. Starká ju odprevádzala. Posledný kus išla s kamarátkami," hovorí Mijina teta.

"Naposledy ju videli pred školou v sprievode otca," dodala banskobystrická krajská hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Otec z Juhoafrickej republiky

Podľa príbuzných pricestoval Mijin otec z Juhoafrickej republiky, kde žije. Dievčatko sa tam narodilo, no pred pár rokmi sa s mamou vrátili na stredné Slovensko. S otcom odvtedy nebolo v pravidelnom kontakte.

"Nestretávali sa. Iba párkrát, čo sem prišiel," dodáva teta.

Polosirota

Mijina mama zomrela po ťažkej chorobe pred dvoma mesiacmi. Rozhodnutím Krajského súdu v Banskej Bystrici je dievčatko zverené do starostlivosti starým rodičom.

"Momentálne je zverená starým rodičom. V Banskej Bystrici žije už štyri roky v dome so starými rodičmi a tetou," dodáva teta.

Vypnutý mobil

Od rána tak príbuzní nemajú o Miji žiadne informácie. Jej mobil je vypnutý a nevedia sa dovolať ani jej otcovi. Majú strach, že otec s dievčatkom utečie do zahraničia. Polícia po Miji intenzívne pátra. O pomoc prosí aj verejnosť.

Miju (8) spred školy vzal otec, príbuzní i polícia po dievčatku pátra, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy