Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia hľadá Klaudiusa, ktorého pred rokmi uniesol strýko
Zdielať na

Polícia hľadá Klaudiusa, ktorého pred rokmi uniesol strýko

NITRA / Polícia už niekoľko rokov pátra po 65-ročnom mužovi, ktorý mal uniesť mentálne postihnutého dnes už 41-ročného synovca. Ide o prípad z okresu Topoľčany. Únosca aj so synovcom zmizli bez stopy. Takýmto spôsobom mal vraj dôchodca riešiť spory o majetky s vlastným synom.

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 65-ročnom Emilovi Grmanovi z Tvrdomestíc v okrese Topoľčany, na ktorého je vydaný zatykač pre zločin únosu. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, ešte v roku 2011 odišiel zo Slovenska so svojím vtedy 36-ročným synovcom Klaudiusom Grmanom, ktorý je zbavený svojprávnosti.

Stopa sa stratila v Rakúsku, kde po Klaudiusovi pátrajú ako po nezvestnom.

"Neviem nič o jednom ani o druhom. Ako keby sa prepadli pod zem," hovorí bratranec uneseného Emil Grman. "Na 65-ročného Emila Grmana vydal okresný súd v Topoľčanoch vydal príkaz na zatknutie pre trestný čin únosu," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Zomreli obaja rodičia

Mentálne postihnutému mužovi zomreli obaja rodičia. Nechali závet, ktorého platnosť potvrdil okresný aj krajský súd. "V tom závete bolo uvedené, že mi necháva majetok, aby som sa primerane postaral o jeho syna," hovorí bratranec Emil Grman.

V tom momente začala vojna medzi Emilom Grmanom, ako právoplatným dedicom a jeho otcom.Strýko postihnutého muža všetko vyriešil tak, že Klaudiusa uniesol.

Bachar v Texase

Hľadaný muž pred 40 rokmi pracoval v texaskom väzení ako bachar. To, že by so synovcom ušiel do Ameriky, možné nie je. "On by sa bál ísť do lietadla, potreboval by víza a tie by mu nedali, lebo môj otec nebol jeho právny zástupca," hovorí Emil Grman.

Bratranec by sa o Klaudiusa chcel postarať. Podľa neho sa nachádzajú niekde v okolí - na Slovensku alebo v Českej republike.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy