Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mareka, ktorý zrazil motorkára a ušiel, vyšetrujú na slobode
Zdielať na

Mareka, ktorý zrazil motorkára a ušiel, vyšetrujú na slobode

BRATISLAVA / Krajský súd v piatok zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu v Pezinku. Ten minulý týždeň rozhodol, že Marek, ktorý zrazil motorkára a z miesta nehody ušiel, bude stíhaný na slobode. Podobne ako prvostupňový súd nevidí žiadny dôvod väzby. Vodičovi hrozia tri roky za mrežami.

Okresný súd v Pezinku dňa 19. júla 2016 nevyhovel návrhu Okresnej prokuratúry v Pezinku a nevzal obvineného do väzby, nakoľko sudca pre prípravné konanie nezistil žiaden dôvod väzby," uviedol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Vodič je tak od nedele stíhaný na slobode. Po rozhodnutí Krajského súdu taktiež zostáva stíhaný na slobode. 

Zrážka auta a motorky

V pondelok 13. júna došlo k tragickej nehode na križovatke nad Modrou. Zrazili sa osobné auto a motorka. Motorkár Marek (†27) nehodu neprežil.

Vodič auta, tiež Marek, z miesta nehody ušiel a pred spravodlivosťou unikal niekoľko dní.

Spanikáril

Podľa informácií z vyšetrovacieho spisu sa mal obvinený Marek k účasti na nehode priznať. Ako dôvod úteku z miesta uviedol, že spanikáril.

Mareka našli v obci neďaleko Senca. Keď ho zadržali, mlčal a pozeral do zeme. Policajtom dobrovoľne ukázal auto, ktoré už malo byť prestriekané. Prokurátor aj preto žiadal pre Mareka útekovú väzbu. Na rozhodnutie pezinského súdu čakal v policajnej cele.

Marek ušiel z miesta nehody, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy