Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Patrik zomrel po akrobatickom skoku, areál v Petržalke je čiernou stavbou
Zdielať na

Patrik zomrel po akrobatickom skoku, areál v Petržalke je čiernou stavbou

BRATISLAVA / Po mimoriadne vážnom úraze chrbtice na umelom kopci v bratislavskej Petržalke, zomrel začiatkom júna v nemocnici amatérsky športovec z Bratislavy. Vážny úraz sa stal na športovisku, ktoré je podľa vyjadrenia stavebného úradu Petržalky čiernou stavbou.

Nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Dvadsaťštyriročný Patrik sa vážne zranil pri akrobatickom zoskoku na umelom kopci v Petržalka koncom mája. Posledný skok zaznamenal na mobil jeho otec. "Nevyšlo mu dvojité salto dozadu," hovorí Patrikov otec.

Zlomenina chrbtice

Chlapec, ktorý miloval adrenalínové športy a brigádoval na tomto športovisku, pri akrobacii na lyžiach nešťastne padol hlavou na podložku. Napriek úrazu bol pri vedomí a komunikoval. "Zostal v podstate paralyzovaný od hrudníka dole," uviedol otec.

Leteckí záchranári previezli mladíka do nemocnice na Kramáre. "Utrpel zlomeninu chrbtice," uviedol hovorca Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.

Patrik podstúpil okamžitú komplikovanú operáciu, po niekoľkých dňoch mu začali odchádzať orgány. Nemocnica sa k prípadu nevyjadruje, lebo okolnosti preveruje. Podľa pitevnej správy zomrel 7. júna na multiorgánové zlyhanie a prvotnou príčinou bola zlomenina krčnej chrbtice a miechy.

Čierna stavba

Športovisko prevádzkuje spoločnosť LINE 36. Funguje od roku 2014 a je na umelom kopci, ktorý je skládkou odpadu. Nemá stavebné povolenie, za čo dostal dvakrát pokutu a čaká ho zrejme tretia.

"Stavebný úrad na jar vydal rozhodnutie o odstránení čiernej stavby," uviedol Richard Nemec z Komunikačného oddelenie Miestneho úradu Petržalka.

Polícia o prípade nevedela

Odvolaním stavebníka proti búraniu sa zaoberá okresný úrad Bratislava. "Stavebník využíva predmetný areál v rozpore so zákonom," dodal Nemec. Hoci o niekoľko dní prejde mesiac od úrazu, polícia vec nevyšetruje ani nepreveruje. "Vami uvedený prípad nebol nikým oznámený," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Keďže Patrik zomrel na následky zranení v podstate na neskolaudovanom športovisku, jeho rodina by mala veľké šance uspieť v prípadnom súdnom spore s prevádzkovateľom tohto areálu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy