Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Štyria z razie na piťovcov sú vo väzení, jeden na úteku
Zdielať na

Štyria z razie na piťovcov sú vo väzení, jeden na úteku

BRATISLAVA / Ľuboš Z. je asi najväčší úlovok policajtov z utorkovej akcie s názvom Gondola zameranej na zločineckú skupinu piťovcov. Podľa policajtov v roku 1999 vraždil v bratislavskom Irish Pube.

Následne sa Ľuboš Z. snažil podľa polície ovplyvňovať vyšetrovanie tak, aby si trest namiesto neho odsedel niekto iný. Obžalovaného ale súdy v roku 2008 zbavili obžaloby. Teraz by sa pred sudcu mohol postať pravý vrah.

Doživotie

V piatok sudca bratislavského okresného súdu rozhodoval už aj o väzbe na obvineného Ľuboša Z., ktorému v prípade dokázania viny hrozí aj doživotný trest.

"Okresný súd Bratislava I vzal do väzby obvineného Ľuboša Z. z dôvodov takzvanej útekovej, kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Niekoľko obvinených

Policajti po utorkovej akcii obvinili aj ďalších mužov. Sú medzi nimi aj mediálne známe osoby, niektorí dokonca zapletení do veľkých káuz z minulosti.

Obvineným je napríklad Peter B. prezývaný Kofolko, Marek O. s prezývkou Dudel a i syn známeho bratislavského podnikateľa právnik Martin R.

Akcia piťovci, pozrite si priloženú reportáž:

Medzi obvinenými je aj Richard H. prezývaného Bejby známy z kauzy vraždy Daniela Tupého.

Celkovo skončilo po zásahu kukláčov v putách 23 ľudí. Štyri osoby sú už vo väzení, jeden na úteku.

"Z celkového počtu 28 obvinených bol podaný návrh na väzbu na 15 z nich," informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Na súde

Vo štvrtok začal Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici riešiť prvú skupinu obvinených. V piatok prišli na rad ďalší.

Policajti skupinu podozrivých vinia z členstva v zločineckej skupine. Niektorých aj z nedovoleného ozbrojovania, z obchodovania s drogami, či z krivej výpovede. Za tieto skutky im hrozí desať a pätnásť rokov za mrežami.

Pozrite si reportáž priamo z Banskej Bystrice:

Najčítanejšie správy