Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Poľovníka napadla medvedica, zachránil sa krikom
Zdielať na

Poľovníka napadla medvedica, zachránil sa krikom

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Na 41-ročného poľovníka v Kláštore pod Znievom zaútočil medveď. Jozef sa šiel po búrke prejsť so svojím psom. Práve on zavetril v omladine pri strelnici medveďa. Poľovník vyliezol pred zúrivou šelmou na strom. Zraneniam sa aj napriek tomu nevyhol.

Medvedica sa skrývala v kríkoch. Vyňuchal ju poľovníkov pes Roky. Následne zviera vybehlo von a postavilo sa mužovi do cesty. Ten nestratil duchaprítomnosť a začal kričať. Táto banalita mu zrejme zachránila život, keďže zviera potom ušlo.

Poľovníkovi sa podarilo dostať k autu, do nemocnice ho previezol kamarát. Ostal hospitalizovaný  v martinskej nemocnici. "Jedná sa o hryzné rany zadnej strany obidvoch stehien a hryzná rana ľavého ramena. Sú to hlboké rany, ktoré zasahujú do svalov. Pacient je stabilizovaný, nie sú tam ohrozené cievy ani nervy," povedal ošetrujúci lekár Pavol Bobrovský.

Pokúšal osud

Nakoľko medveď útočil len 500 metrov od obce, ľudia majú strach. Starostka už kontaktovala poľovníkov aj národný park Veľká Fatra, žiadajú odstrel.

"V každom prípade vždy, keď ide o odstrel medveďa, ktorý je chráneným jedincom, potrebujeme preveriť všetky okolnosti, ako k útoku došlo," povedala zoologička Správy Národného parku Mária Apfelová.

Jozef si uvedomuje, že mu šlo o život, no vie aj to, že útok šelmy spôsobil jeho pes a to, že sa v hore pohyboval po zotmení.

Najčítanejšie správy