Polojasno
21°
Bratislava
Neskúsený vodič prešiel do protismeru na R1, spôsobil hávariu troch áut
Zdielať na

Neskúsený vodič prešiel do protismeru na R1, spôsobil hávariu troch áut

ZVOLEN / Na rýchlostnej ceste R1 pri Zvolene sa stala vážna dopravná nehoda. Neskúsený 19-ročný vodič údajne omylom zle odbočil a ocitol sa na štvorprúdovej ceste v protismere, kde spôsobil kolíziu troch vozidiel.

Keď sa dvadsaťročný vodič neskoro v noci vracal domov, oproti nemu sa po ceste R1 na úrovni Zvolena rútilo osobné auto. Za volantom sedel neskúsený, 19-ročný vodič.

"Devätnásťročný vodič osobného motorového vozidla Ford Focus jazdil v protismernej časti vozovky, pričom došlo k čelnej zrážke s vozidlom Volkswagen Passat," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Tri havarované autá

Auto idúce v protismere si krátko pred zrážkou ešte všimlo niekoľko vodičov, ktorí to hneď aj nahlásili. Okamžite na R1 vyrazili diaľniční policajti, aby vodiča idúceho v protismere zastavili.

Kým sa tam však stihli dostať, mladík sa zrazil s prichádzajúcim autom. Následne do nich narazilo aj ďalšie osobné vozidlo, v ktorom sedela 30-ročná žena z Kosorína.

Ťažké poranenia a zlomeniny

Zranili sa všetci traja účastníci nehody, pričom podľa polície 19-ročný a 20-ročný vodič utrpeli ťažké poranenia a zlomeniny.

"Devätnásťročný muž mal poranenia v oblasti brucha, 20-ročný utrpel zlomeninu dolnej končatiny. Obaja boli prevezení do nemocnice vo Zvolene, kde skončila aj 30-ročná žena. Záchranári ju tam previezli s ľahkými zraneniami na pozorovanie," uviedol hovorca záchranky Boris Chmel.

Ako sa dostal do protismeru?

Ako sa ocitlo auto 19 ročného vodiča v protismere už zisťuje polícia. Mladík, ktorý má vodičský preukaz iba polroka mohol v tme a na neznámej ceste stratiť orientáciu a odbočil na nesprávny vjazd na rýchlostnú cestu.

Požitie alkoholu uňho policajti nezistili, v nemocnici mu zobrali krv na zistenie prítomnosti iných látok. "Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," uviedla policajná hovorkyňa.

Pred dvomi rokmi sa stala podobná nehoda na R1 pri Žarnovici. 83 ročný dôchodca vtedy išiel v protismere viac ako 15 kilometrov, kým sa nezrazil s prichádzajúcim autom. Nehoda vtedy žiaľ skončila tragickými následkami pre 83-ročného vodiča.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy