Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Medzinárodne hľadaných Slovákov zadržali v Thajsku i v Bratislave
Zdielať na

Medzinárodne hľadaných Slovákov zadržali v Thajsku i v Bratislave

BRATISLAVA/VIEDEŇ/BANGKOK / Slovenská polícia zadržala dvoch hľadaných Slovákov. jeden sa ukrýval v slnečnom Thajsku, druhého chytili v bratislavskom byte. Pod hlavičkou Interpolu sa vo svete pátra ešte po 36 Slovákoch.

Kriminalisti z Interpolu Bratislava v spolupráci s thajskými orgánmi vypátrali medzinárodne hľadaného Simona R. v Thajsku. Presnejšie na ostrove Phuket.

Na Simona bol vydaný európsky zatýkací rozkaz od začiatku mája tohto roka. A to pre pokračovací obzvlášť závažný zločin lúpeže formou spolupáchateľstva a zločin podielnictva.

"Thajské imigračné orgány rozhodli o deportácii osoby na územie Rakúska, kde bola osoba zadržaná na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Následne bol Simon R. deportovaný na Slovensko," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

O jeho vzatí do väzby rozhoduje Okresný súd Bratislava V. V prípade dokázania viny mu hrozí 15-ročné väzenie.

Hľadaný od roku 2013

Kriminalistom sa podarilo vypátrať a zadržať aj ďalšieho hľadaného muža. Ide o Petra D., na ktorého bol vydaný zatykač od roku 2013.

"Zatykač bol vydaný na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody na 22 rokov pre obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu," dodal hovorca.

Peter skončil vo väzení.

Polícia stále pátra po 555 ľuďoch. Z toho v rámci Schengenu pátra po 519 osobách. Pod hlavičkou Interpolu je vydaných 36 medzinárodných zatykačov.

Polícia zadržala hľadaných. Jeden sa ukrýval v Thajsku, druhý v bratislavskom byte, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy